Omer Tetik şi Nicholas Paris şi-au început mandatul în Comitetul Reprezentanţilor FP

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2021

Acţiunile Fondul Proprietatea se tranzacţionează cu primă faţă de Valoarea Unitară a Activului Net

Omer Tetik şi Nicholas Paris şi-au început ieri mandatul în Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea (FP), după cum se arată într-un raport al fondului închis de investiţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cei foi fuseseră aleşi de acţionari în Comitet pentru o perioadă de trei ani, în data de 24 martie, în locul lui Julian Healy şi Piotr Rymaszewski, cărora le-a expirat mandatul. Astfel, începând de ieri, Comitetul Reprezentanţilor (CR) Fondului Proprietatea este format din Ilinca von Derenthall, Mark Gitenstein, Ciprian Lăducă, Omer Tetik şi Nicholas Paris. Omer Tetik, care este director general al Băncii Transilvania, fusese propus în Comitetul FP de către NN Pensii, în timp ce propunerea pentru Nicholas Paris venise din partea Avi Global Trust Plc, conform materialelor aferente adunării de la finele lunii trecute, publicate de Fond pe propriul site.

"Numirea unui nou preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor şi numirea unui nou preşedinte al Comitetului de Nominalizare şi Remunerare vor fi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CR", se arată în raportul de ieri al FP, în condiţiile în care membrii cărora le-a expirat mandatul conduceau cele două comitete.

Conform celor declarate de Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Bucureşti şi Manager de Portfoliu al Fondului Proprietatea, pe parcursul celor nouă ani în care au făcut parte din Comitetului Reprezentanţilor, Julian Healy şi Piotr Rymaszewski au susţinut puternic eforturile FP de a îmbunătăţi guvernanţa corporativă şi de a promova listarea la bursă a companiilor de stat, precum şi de a implementa mecanisme de control al discountului destinate creşterii valorii portofoliului Fondului.

Recent, acţiunile Fondul Proprietatea au început să se tranzacţioneze cu primă faţă de Valoarea Unitară a Activului Net (NET), în condiţiile în care, după căderea din februarie-martie 2020 cauzată de şocul Covid-19, titlurile FP au dezvoltat un trend ascendent pe parcursul căruia au marcat noi şi noi maxime istorice. Astfel, faţă de preţul acţiunii FP de ieri de la ora 15:00, de 1,76 lei, titlurile Fondului aveau o prima de aproape 3% faţă de ultimul VUAN raportat, de 1,7095 lei.

În data de 28 aprilie, acţionarii FP sunt convocaţi la adunarea de bilanţ, în vederea aprobării distribuirii unui dividend de 0,072 lei/titlu, echivalentul unui randament brut de circa 4% faţă de preţul de ieri al acţiunii. Este un dividend special, în condiţiile în care, Fondul Proprietatea a încheiat anul 2020 cu o pierdere de 103 milioane de lei. De asemenea, acţionarilor li se va mai supune la vot alocarea sumei de 671,94 milioane de lei la alte rezerve, în vederea acoperirii rezervelor negative estimate să apară din anularea acţiunilor răscumpărate în cel de-al unsprezecelea program derulat de fond în 2020. Tot în data de 28 aprilie, acţionarii FP vor avea pe masă propunerea reducerii capitalului social prin anularea a 797,96 milioane de acţiuni, răscumpărate anul trecut.

Într-un raport publicat în data de 5 aprilie, administratorul Fondului recomanda acţionarilor ca, în 28 aprilie, să voteze "pentru" la toate punctele de pe ordinea de zi a AGEA şi AGOA, cu excepţia punctului ce prevede încetarea concomitentă a mandatului Franklin Templeton International Services ca administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondului şi a Contractului de Administrare încheiat între Franklin Templeton Internaţional Services şi Fond.

"Recomandarea noastră de a se vota împotriva acestui punct de pe ordinea de zi se bazează pe faptul că administratorul Fondului a întreprins toate acţiunile rezonabile aflate în controlul său pentru reducerea discount-ului, a cărui evoluţie este independentă de voinţa exclusivă a sa", se arată în raport, adăugându-se că recomandările nu trebuie considerate ca fiind document suport/argument pentru fundamentarea votului.

Fondul Proprietatea a încheiat anul 2020 cu o pierdere de 102,98 milioane de lei, faţă de un profit net de aproape 3,13 miliarde lei în 2019, îndeosebi pe fondul înregistrării unei pierderi nete neralizate aferente participaţiilor la valoare justă prin profit sau pierdere de 1,103 miliarde de lei, în urma impactului negativ al pandemiei Covid-19 asupra activităţii economice şi pieţelor de capital la nivel global.

Capitalizarea bursieră a Fondul Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 12,7 miliarde lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PAI , N-AU PROMIS EI , CU GURICICA LOR MULTI-MINCINOASA , IN REPETATE RANDURI , IN TRECUT , CA , IN CLIPA IN CARE PRETUL ACTIUNII , AJUNGE LA 15 % , DIFERENTA FATA DE VUAN , V-OR INCEPE SA CUMPERE ACTIUNI NOI , DE LA MULTE FIRME VIABILE , SI DE VIITOR , PENTRU '''''' INTARIREA SI DEZVOLTAREA FONDULUI ''''''' ??? ACUM , CE FAC ??? SE DAU LA FUND ??? TAC MALC ??? CHIAR NU SE GASESTE NIMENEA IMPORTANT , CA SA LE ADUCA AMINTE , DE ACEST LUCRU ??? CINE ??? NU STIU !!! PRIMUL MINISTRU !!! ZIARUL '''''' BURSA ''''''' !!! CINEVA IMPORTANT , CARE SA-I FACA SA RASPUNDA !!! CA PE UNUL CA MINE , ORICUM , NU-L ASCULTA NIMENI !!! DACA DOMNUL '''''' MAKE '''''', DE EXEMPLU , I-AR INTREBA , INTR-UN ARTICOL , S-AU ASA CEVA , DUMNEALUI SIGUR , O SA-I RASPUNDA !!! CA VAD , CA FAC , PE UITUCII !!! SI LE MERGE , AL NAIBII DE BINE !!! STIE TOATA LUMEA , CA ADMINISTRATORII DE LA PROPRIETATEA , NU SANT ALTCEVA , DECAT NISTE CATELUSI MICUTI , IN SLUJBA MARILOR MILIARDARI STRAINI , SI CA '''''' LUCREAZA '''''', NUMAI IN FOLOSUL LOR !!! DAR , CHIAR ASA , SA MINTI CU NERUSINARE , FARA SA CLIPESTI , SI DUPA AIA , SA TE ASCUNZI , SI SA TACI MALC , TREBUIE SA-I IA LA ROST CAREVA !!! DE CAND AU VENIT IN ROMANIA , AU BAUT SI EI , DIN CANA , DUPA GUVERNANTII NOSTRII !!! CA AIA , ORICUM PROMIT , SI NU MAI FAC !!! AUDE CINEVA ?????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb